medifat_banner_1.jpg

Címkék

2012.július (1) 2013.augusztus (3) 2013.december (2) 2013.július (6) 2013.június (3) 2013.november (2) 2013.október (2) 2013.szeptember (3) 2014.április (3) 2014.február (2) 2014.június (1) 2014.szeptember (1) 2014. február (2) 2014. szeptember (1) 2014 február (1) 2015.február (1) 2015. február (1) aerob edzés (1) afrodiziákum (1) alak-trend (1) alakbarát (5) alkohol (1) alkoholfogyasztás (1) anorexia (1) anorexia nervosa (1) antioxidáns (1) aorta aneurizma (1) app (1) applikáció (1) aranyér (1) bizalom (1) BMI (5) bulimia (1) cellulit (1) cellulit-képződés (1) Coca-Cola (1) csirkemell (1) cukkini (3) cukorbetegség (2) dehidráció (1) derék/csípő arány (1) diabetes mellitus (1) diéta (1) dinnyediéta (1) Ducan-diéta (1) edzés (1) edzésterv (1) edzés hatásfoka (1) egészséges karcsúság (5) egészséges testsúly (1) egészségügy (1) egytálétel (1) elektrolipolízis (1) életstílus (1) élettani súlygyarapodás (1) elhízástudomány (1) elhízott (1) elhízott kamasz (1) energiatöbblet (1) étcsokoládé (1) étkezési sebesség (1) evészavar (1) exorexia (1) extra kalória (1) fahéj (1) fatorexia (2) fehérjében gazdag étrend (1) férfi fogyás (1) fitness (1) fitoösztrogén (1) fittség (1) fogyás 40 felett (2) fogyókúra (2) fokhagyma (2) folyadékfogyasztás (2) folyadékszükséglet (1) fűszer (1) futás (1) gasztroblog (3) glikémiás index (1) glikémiás telítettség (1) görögdinnye (1) gyaloglás (1) gyermekkori elhízás (1) gyógydiéta (2) gyors evés (1) gyümölcsfogyasztás (1) gyümölcslé (1) habzsolás (1) haskörfogat (3) HEARTY tanulmány (1) heti energiaszükséglet (1) hétvégi habzsolás (1) hírek (1) hízás (2) hozzáadott cukor (1) ideális testsúly (3) inverz anorexia (1) izomdiszmorfia (1) jojó szindróma (1) jymmin (1) kalóriabevitel (1) kalória számlálás (1) karácsony (1) kávé (1) kerékpározás (1) kocogás (1) koffein (1) komment (1) konyhatündér (1) kovászos (1) kumarin (1) lecsó (1) leves (2) low carb (1) low fat (1) MediFat (1) mediterrán diéta pontszám (1) mediterrán étrend (1) medvehagyma (1) menopauza (1) metabolikus szindróma kockázat (1) mozgás (1) music-feedback (1) napi folyadékbevitel (1) narancsbőr (1) (1) nyári étel (1) nyári recept (2) obezitológia (1) obezitológus szakorvos (1) olajspray (1) olívaolaj (1) omlett (1) ORAC-érték (1) ortorexia (1) orvosi kivizsgálás (1) Őszi fogyókúra (1) paleolit étrend (1) paprika (1) paradicsom (1) rágás (1) recept (1) rejtett elhízás (1) repceolaj (1) rezisztencia edzés (1) rozmaring (1) ruhaméret (1) sárgadinnye (1) sárgarépa (1) sport nézése (1) szarkopénikus elhízás (1) székrekedés (1) személyi edzés (1) szív- és keringési betegség kockázat (1) tanorexia (1) tartósítószer nélkül (1) tartós fogyókúra (1) tavaszi tisztítókúra (1) télire (1) testalkat (4) testkép (3) testképzavar (1) testkörfogat (1) testösszetétel (4) testzsír-százalék (1) testzsír százalék (1) tojás (2) triptofán (1) túlsúlyos (1) uborka (1) vágyfokozó ételek (1) Valentin nap (1) vércsoport (1) vesekő (1) virtuális (1) víz (1) vöröshagyma (2) xenoösztrogén (1) zene-visszacsatolás (1) zöldborsó (1) zöldpaprika (2) zöldséglé (1) zsírraktár (1) Címkefelhő

Friss kommentek

Alakdoktor Blogszabályzat

júl22

Cukkinis-hagymás csirkemell 30’

cukkinis-csirke.jpegEbben a receptben a cukkini hagyma és más finom zöldségek társaságában méltó társa a finom csirkemellnek. Én a rozmaring mellé általában teszek kaprot is, de más fűszerekkel az alapreceptet sokféleképpen használhatjuk, hiszen a cukkini és a csirkemell is jól bírja a fűszerezést semleges íze miatt.  A hozzávalók között szerepel a 2-3 spriccentésnyi kifejezés, ami kicsit szokatlan lehet. Én a főzésnél sokszor használok olajsprayt. Ezt több helyen lehet kapni, vagy olajjal feltöltve, vagy üresen és akkor bármilyen olajjal feltölthetjük. Az olajspray segítségével kevesebb zsírt használunk fel, így az ételek kalóriatartalma alacsonyabb lesz.

A tanyasi vagy bio csirkemell tömörebb (több izmot és kevesebb vizet tartalmaz), mint kevésbé minőségi társai, ezért nagyobb mennyiség marad meg sütés-főzés után.  Az állati fehérjét a csirkemell biztosítja a receptben, alacsony zsírtartalom mellett.

Hozzávalók (4 személy):

  • 40 dkg csirkemell (lehetőleg tanyasi vagy bio csirke)
  • 60 dkg cukkini
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 spriccentésnyi olívaolaj vagy repceolaj
  • só, bors
  • rozmaring (1 ágacska vagy 0,5 mokkáskanál szárított)

 

Elkészítés 1 verzió:

Serpenyőben 2-3 spriccentésnyi olajat forrósítunk. A csirkemell szeleteket a forró olajban elősütjük, majd tepsi alját kirakjuk a szeletekkel. A cukkinit meghámozzuk, kb. fél centi vastag körszeletekre vágjuk.  A zöldpaprikát hosszúkás szeletekre vágjuk. A vöröshagymát kockára vágjuk, a fokhagymagerezdeket apróra vágjuk . A zöldségeket sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, rozmaringgal fűszerezzük, majd alaposan összeforgatjuk és a csirkemellre halmozzuk.  Az egészet leöntjük kb.  1 dl vízzel, lefedjük fóliával és kb. 30 percig  200 fokon sütjük (a cukkini félig pépes lesz). A fóliát levéve a keletkezett levet elpárologtatjuk, a tetejét megpirítjuk.

Elkészítés 2. verzió:

A csirkemellet és a zöldségeket nagyobb kockára vágjuk, hogy grillnyársra húzhassuk. A csirkemellet legalább 1 óráig az olajat és fűszereket tartalmazó pácba helyezzük. A pácolás után a hozzávalókat felváltva grillnyársra húzzuk, majd alufóliába csomagolva tepsiben vagy grillen megpároljuk, majd a fóliát eltávolítjuk, és megpirítjuk.

Elkészítés módja: egyszerű

Időtartam: 30 perc + előkészítés

A bejegyzés trackback címe:

https://alakdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr305419005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása