Sokszor okoz fejtörést, hogy milyen ételt készítsünk az adott évszakra jellemző alapanyagokból, ami gyorsan kész van, nem kell folyamatosan mellette állni és még alakbarát is.
Mint sokan mások, ilyen esetben én is szeretek az igazi és online szakácskönyvek receptjei között „kincsre” vadászni, és van néhány kedvenc gasztrobloggerem is. Van azonban egy problémám: a receptek egy része nem szolgálja sem az egészséget, sem a karcsúságot.
Ezért ha találok egy jó receptet, indul a játék, megpróbálom az én elvárásaimnak megfelelőre átszabni az ételt. Többnyire sikerül, de volt már olyan étel, amivel hónapokig játszottam, mire rájöttem, hogy lesz olyan, amilyennek szeretném, és volt olyan is, amibe (egyelőre) beletört a bicskám.
Ezért az Alakdoktor receptek és a megszokott és méltán népszerű szakácskönyvek és gasztroblogok receptjei közti van egy fontos különbség. A blogomban arról is lehet olvasni, hogy 1-1 alkotórész vagy elkészítési mód hogyan szolgálja az egészséget, miért alakbarát.
Az itt olvasható receptek minden összetevője egészséges, éltető tápanyagokban gazdag.
Mivel nem vagyok nagy konyhatündér, és nem is akarok ebben a szerepben tetszelegni, ezért ezeket az ételeket egyszerűen, gyorsan el lehet készíteni. Azt sem garantálom, hogy ezek az ételek mindenkinek ízlenek, de egy próbát azért megérnek.
De mit csináljon, aki gyógydiétát tart, vagy épp fogyózik?
Aki speciális diétát tart, vagy fogyókúrázik, sokszor nem tudja eldönteni, hogy az adott ételt ő elfogyaszthatja-e. Ebben a döntésben is segítek, minden recept mellett ezek az információk is szerepelnek.
Friss kommentek