medifat_banner_1.jpg

Címkék

2012.július (1) 2013.augusztus (3) 2013.december (2) 2013.július (6) 2013.június (3) 2013.november (2) 2013.október (2) 2013.szeptember (3) 2014.április (3) 2014.február (2) 2014.június (1) 2014.szeptember (1) 2014. február (2) 2014. szeptember (1) 2014 február (1) 2015.február (1) 2015. február (1) aerob edzés (1) afrodiziákum (1) alak-trend (1) alakbarát (5) alkohol (1) alkoholfogyasztás (1) anorexia (1) anorexia nervosa (1) antioxidáns (1) aorta aneurizma (1) app (1) applikáció (1) aranyér (1) bizalom (1) BMI (5) bulimia (1) cellulit (1) cellulit-képződés (1) Coca-Cola (1) csirkemell (1) cukkini (3) cukorbetegség (2) dehidráció (1) derék/csípő arány (1) diabetes mellitus (1) diéta (1) dinnyediéta (1) Ducan-diéta (1) edzés (1) edzésterv (1) edzés hatásfoka (1) egészséges karcsúság (5) egészséges testsúly (1) egészségügy (1) egytálétel (1) elektrolipolízis (1) életstílus (1) élettani súlygyarapodás (1) elhízástudomány (1) elhízott (1) elhízott kamasz (1) energiatöbblet (1) étcsokoládé (1) étkezési sebesség (1) evészavar (1) exorexia (1) extra kalória (1) fahéj (1) fatorexia (2) fehérjében gazdag étrend (1) férfi fogyás (1) fitness (1) fitoösztrogén (1) fittség (1) fogyás 40 felett (2) fogyókúra (2) fokhagyma (2) folyadékfogyasztás (2) folyadékszükséglet (1) fűszer (1) futás (1) gasztroblog (3) glikémiás index (1) glikémiás telítettség (1) görögdinnye (1) gyaloglás (1) gyermekkori elhízás (1) gyógydiéta (2) gyors evés (1) gyümölcsfogyasztás (1) gyümölcslé (1) habzsolás (1) haskörfogat (3) HEARTY tanulmány (1) heti energiaszükséglet (1) hétvégi habzsolás (1) hírek (1) hízás (2) hozzáadott cukor (1) ideális testsúly (3) inverz anorexia (1) izomdiszmorfia (1) jojó szindróma (1) jymmin (1) kalóriabevitel (1) kalória számlálás (1) karácsony (1) kávé (1) kerékpározás (1) kocogás (1) koffein (1) komment (1) konyhatündér (1) kovászos (1) kumarin (1) lecsó (1) leves (2) low carb (1) low fat (1) MediFat (1) mediterrán diéta pontszám (1) mediterrán étrend (1) medvehagyma (1) menopauza (1) metabolikus szindróma kockázat (1) mozgás (1) music-feedback (1) napi folyadékbevitel (1) narancsbőr (1) (1) nyári étel (1) nyári recept (2) obezitológia (1) obezitológus szakorvos (1) olajspray (1) olívaolaj (1) omlett (1) ORAC-érték (1) ortorexia (1) orvosi kivizsgálás (1) Őszi fogyókúra (1) paleolit étrend (1) paprika (1) paradicsom (1) rágás (1) recept (1) rejtett elhízás (1) repceolaj (1) rezisztencia edzés (1) rozmaring (1) ruhaméret (1) sárgadinnye (1) sárgarépa (1) sport nézése (1) szarkopénikus elhízás (1) székrekedés (1) személyi edzés (1) szív- és keringési betegség kockázat (1) tanorexia (1) tartósítószer nélkül (1) tartós fogyókúra (1) tavaszi tisztítókúra (1) télire (1) testalkat (4) testkép (3) testképzavar (1) testkörfogat (1) testösszetétel (4) testzsír-százalék (1) testzsír százalék (1) tojás (2) triptofán (1) túlsúlyos (1) uborka (1) vágyfokozó ételek (1) Valentin nap (1) vércsoport (1) vesekő (1) virtuális (1) víz (1) vöröshagyma (2) xenoösztrogén (1) zene-visszacsatolás (1) zöldborsó (1) zöldpaprika (2) zöldséglé (1) zsírraktár (1) Címkefelhő

Friss kommentek

Alakdoktor Blogszabályzat

júl31

Hagymás-paprikás zöldborsó leves

zoldborsoleves.jpegEgy finom nyári leves, nemcsak nyárra. Ez a leves nem egy átlagos borsóleves, különlegességét a hagymafélék és a zöldpaprika adja. Nem kell agyonfőzni, mert a túlfőzött borsó hajlamos megkeményedni, és a hagymafélék is jobban ki tudják fejteni a kórokozók elleni védő hatásukat. Nyáron a leves a  kellő folyadékbevitel mellett az ásványi anyagok pótlásáról is gondoskodik.

 

Hozzávalók:

Zsenge zöldborsó 25 dkg

Sárgarépa 10 dkg

Petrezselyemgyökér 5 dkg

Vöröshagyma 1 közepes fej

Fokhagyma 2  gerezd

Zöldpaprika 5 dkg

1-2 spriccentés olívaolaj vagy repceolaj

1 ek. delikát

só, bors ízlés szerint

1 kisebb csomó petrezselyemzöld 

 

Elkészítés:

  1. A zsenge zöldborsót kifejtjük (vagy kivesszük a fagyasztóból).
  2. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát és vöröshagymát kis kockára vágjuk, a fokhagymát apróra nyomjuk.
  3. A zöldségeket a felhevített olajon megfuttatjuk, kicsit pirítjuk.
  4. 1-1,2 liter hideg vízzel felöntjük a zöldségeket.

Hozzáadjuk a delikátot, sózzuk, borsozzuk, majd a végén az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzátesszük és készre főzzük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr825435280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása